Docker meetup, 15.10.2015

Prvního setkání dockeristů jsem se nezúčastnil protože jsem dal přednost uličníkům ze světa Wohknous, kteří povídali cosi o návrhových vzorech. Ale měl jsem tenkrát jít přímo na Docker a vykašlat se na Wokeňáky. Udělal bych lépe, protože tady se mé obzory rozšířily a otevřili naprosto skvostným směrem.

Předně jsem pochopil to jak Docker vlastně funguje a o co se jedná. Všechno ostatní bylo podružné. Navštívil jsem poprvé v životě brněnský ImpactHUB a dolehla na mě je otevřená atomsféra a prostory přímo uzpůsobené pro inspiraci, tvorbu a tavení myšlenek a vizí do reálného světa. Měl jsem možnost vidět mnoho lidí, kteří se točí kolem Docekru a spoustu lidí z firmy RedHat. Opět musím přemýšlet nad tím, zda-li jsem na správném místě a zda-li není třeba čas na změnu své pracovní pozice.

Pro nadcházející období musím prozkoumat zdrojové kódy pro Docker a dozvědět se o této technologii něco detailnějšího. Jen to, že je napsaná v jazyce Go je svým způsobem velmi závažné a důležité, stejně jako skutečnost, že je tato technologie k dispozici i se zdrojovým kódem.